donderdag 25 juni 2009

Weer een geslaagde dag

Zo, al weer een geslaagde dag. Vanochtend als eerste geskyped met klas 7b van Rick. Na wat getover eindelijk videobeeld en kon Rick zal klasgenoten zien. Ook de klas van Mitch kwam even voorbij tot groot plezier van Mitch. Iedereen zwaaien en sommigen mochten een vraag stellen. Daarna waren de kids van 7b aan de beurt en kon Rick vertellen hoe het hier op Curaçao is. Al met al een plezierige start van de dag. Daarna weer een lekker ontbijt op het strand en vervolgens vertrokken we naar het seaaquarium. Omdat Rick de kidsclub dit keer niet zo heel leuk vindt, behalve het snorkelen natuurlijk, mag hij volgende week 2 ochtenden een cursus volgen tot junior dolfijntrainer. Maandag en dinsdag wordt hij om 8 uur verwacht bij de Dolphin Academy!! (dat wordt de wekker zetten). Hij krijgt als eerste een zwemmen met dolfijnen en hij sluit af met een dolfijnenshow waarbij hij als hulptrainer mee mag werken. Tussentijds moet hij het nodige leren. Volgende week zal hij daar een uitgebreid verslag over schrijven.
Mitch heeft weer zijn best gedaan tijdens de therapiesessie. Dit keer mochten we dicht bij het doc staan om foto's te maken. Dan zie je zijn gezi
cht echt goed en kun je heel goed zien hoe hij geniet van het zwemmen met Geegee. Ook de snelle ronde op de bodyboard was zeer spectaculair om te zien. Rick hoopt echt dat hij dat zaterdag tijdens het familiezwemmen ook mag doen. Verder heeft de therapeute weer gehamerd op de juiste lidwoorden en de mooie zinnen.
Vanmiddag lekker gezwommen bij het zwembad. De jongens zijn dan zelf net 2 dolfijnen, ze zijn het water niet uit te slaan. Een heerlijke milkshake gedronken en zowaar bekenden uit Rijen en Tilburg tegen gekomen. Voor de insiders: Mireille en een andere verzorgster van afdeling Cederhof van de Hazelaar. Hoezo een klein wereldje!
Namens familie de Croon hebben we Eef de groeten gedaan, ze vraagt of het goed met jullie gaat. En namens
familie Kuijpers hebben we de groeten gedaan aan Nicole, zij doet jullie de hartelijke groeten terug.
Klas 7b hier zien jullie de foto van de rog die wel 2 meter lang is (met staart) en een foto van een ballonvis.
Die verkleurt als je hem aait. (hij wordt dan bruin of zwart, aldus Rick)
Verder zijn we inmiddels ontstressed en leven heerlijk relaxed op dit mooie paradijsje. We genieten van de zon, de wind, de wolken, het water en van elkaar.

Zo morgen alweer de laatste therapiedag van de eerste week, zaterdag hebben we om 11 uur de familiezwem en 's-middags gaan we naar Willemstad.
Groetjes van ons alle vier en het verhaal wordt weer vervolgd.

3 opmerkingen:

Familie Croon zei

Wat een leuk verhaal vandaag, prachtig om de school van de jongens via skype direct te kunnen betrekken bij jullie avontuur. De techniek maakt vandaag de dag toch veel mogelijk. Fantastisch dat Rick de Assistent Dolfijntrainers cursus bij Dolphin Academy kan gaan doen, dat wordt voor hem vast een top-ervaring. Prachtige foto's en wederom een leuk filmpje met ons zeer bekende plaatjes. Hoe krijg je de foto's zo mooi in breedbeeldformaat (zonder dat de aspect ratio verloren gaat) ? Misschien doet de camera dit al standaard ? Dat is prettig als je (breedbeeld)film en foto's samen moet monteren in een filmpje. Nu nog een knap stukje muziek eronder (-: !! Bedankt voor de groeten aan Eef, het gaat met ons goed want over 1 week begint hier de zomervakantie. Dan gaan we lekker even kamperen in Frankrijk. Heel veel succes en plezier de komende dagen, we blijven jullie volgen. hartelijke groeten van DeCroontjes uit Heiloo.

egni24 zei

Hoi allemaal,

Wat gaaf dat we kunnen volgen wat daar allemaal gebeurd! Dat skypen met de klas ga ik onthouden! Wie weet komt dat nog van pas in op mijn school!

Ik ben blij om te lezen dat het goed gaat.

Groetjes Inge, Roger & Fleur

Maykel&Esther zei

Echt super leuk die verhalen!

wij zijn benieuwd naar de rest...

Have fun,

Groetjes Maykel en Esther