dinsdag 23 juni 2009

Dinsdag 23 juni dag 2

Vanochtend eerst aankleden en tas inpakken. Mitch wilde een grote handdoek inpakken maar die lagen nog bij de receptie. Hij zei toen: handdoek halen. Ik vroeg hem om dat netter te zeggen. als antwoord: mama, mag ik handdoek halen. Toen heb ik hem de kaartjes gegeven en zei dat hij ze bij de receptie mocht halen. Maar meneer had zijn pyjama nog aan. Dus werd er een nieuwe zin verzonnen: mama, wil jij grote handdoek halen. Dus zomaar zelf een 6-woordzin verzonnen. Daarna een lekker ontbijt op met uitzicht op zee. Blijft toch erg bijzonder en het eten smaakt dan toch extra lekker. Ik probeer maar niet te veel aan de extra kilo's te denken!
Daarna naar het CDTC
voor de tweede sessie. Vandaag kwamen Frank van Mosselveld en zijn vriendin Renske meekijken. Hij zet zich in voor Stichting Tess en wilde wel eens met eigen ogen zien waarvoor hij zich inzet. Na een rondleiding door de mensen van het CDTC met ons naar Mitch gekeken en naar onze enthousiaste verhalen geluisterd. Rick maar gelijk van de situatie gebruik gemaakt om hem over voetbal uit te vragen, maar daar zal Rick morgen zelf een stukje over schrijven.
Na afloop van de therapie vertelde Astrid hoe goed Mitch gewerkt had deze ochtend. Zeer gecontreerd gewerkt, goed nag
edacht over wat hoe moest zeggen en wat hij moest onthouden. Soms te goed en bleef hij er in hangen. Op het dok lettermemory gespeeld. Als hij het eerste kaartje had omgedraaid moest hij zeggen: dit is de letter.... en vervolgens mocht hij pas het tweede kaartje dat erbij pastte omdraaien. (voorbeeld Riem en Mier en dan ging het om de letter R) Volgens Astrid ging dit geweldig goed. Hij zei vlot de zin en wist daarna ook nog waar de andere kaart lag. Zeker een kwartier geconcentreerd gewerkt. Terwijl er toch veel prikkels in zijn omgeving waren. Wij waren weer hartstikke trots op hem. Ook had Mitch deze ochtend een tijd met 2 dolfijnen mogen zwemmen. Mateo had even tijd over en kwam gezellig meespelen. Micth reageerde daar weer heel spontaan op. Papito heeft Mitch nog niet gevonden. Volgens de dolfijntrainer zou Papito Mitch nog wel herkennen, maar omdat hij Mitch niet opzoekt heb ik daar mijn twijfels over. Vanmiddag lekker in het zwembad gezwommen, gedoken en gespeeld. De jongens vinden het geweldig om van alles van de bodem op te duiken. Daarna even geshopped en naar het happy hour van het CDTC. Daar kennis gemaakt met de tweede Nederlandse familie en verder zijn het alleen maar Duitse families. Maar dat mag de pret niet drukken. Dit keer lekker op ons terras wat soep en stokbrood met liflafjes op. Smaakte ook erg goed. Maar Mitch wil morgen toch wel weer naar Hemmingway.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens mij hebben jullie het allemaal reuze naar jullie zin en vooral het op het terras zitten.
Ik miste Mitch vandaag wel, vandaar dat ik samen met Saskia nu even de gelegenheid heb om jullie blog te lezen en te reageren.
Heel veel groetjes en nogmaals veel plezier van Saskia en Jeanne

Dion zei

Helemaal top om te lezen dat Mitch in vorm is en nu al vorderingen maakt. Toen wij in de meivakantie 2009 op Curacao waren kreeg Kevin therapie van Papito. Die was apart gezet van de andere dolfijnen, omdat Mateo heel dominant werd na het wegvallen van Nemo. Zo erg zelfs dat ze bang waren dat Papito iets zou overkomen. Sindsdien zit/zat Papito (tijdelijk) apart van de groep in het andere water bij het duikbootje.... Willen jullie van ons de groeten doen aan Eef ? Zij kwam aan op Curacao toen wij daar waren en we hadden een heel leuk contact met haar (toppertje) ! Verder is het devies: zoveel mogelijk genieten, het is voorbij voor je er erg in hebt.... Hartelijke groeten uit een zonnig Heiloo van Kevin, Jordy, Monique en Dion Croon. P.s. Complimenten voor de nieuwe blog met (resized !!) foto's en leuke filmpjes, ziet er prachtig uit allemaal.