maandag 22 juni 2009

De therapie is begonnen


Maandagochend 22 juni.
Vanochtend om 9 uur begon het grote avontuur weer. Rick mocht zich melden bij Chantal van de Kidsclub. Een beetje spannend was het weer wel. Welke kinderen zouden er nog meer zijn? Het is
helaas voor Rick een Duits gezelschap met Rick als enige Nederlander. Dus dat wordt een cursus duits voor de komende 2 weken. Om 12 uur kwam hij toch redelijk enthousiast terug en hij gaat overmorgen weer. Dit komt met name omdat er woensdag gesnorkeld gaat worden en Rick de enige is met ervaring. De meeste kinderen waren volgens Rick nogal bang en hij als stoere vent kon zeggen dat het helemaal niet eng is om tussen die grote vissen te zwemmen!
Mitch moest om 10 uur zich melden. Met groot enthousiasme ging hij weer naar binnen. Op afstand zag hij zijn oude grote vriend staan, de bewaker van vorig jaar. Hij riep en riep en rende op hem af, zijn vriend herkende hem gelijk en ze vlogen elkaar in de armen. Wat een mooi gezicht. Daarna het CDTC binnen en kennis maken met Astrid, zijn therapeute en Eef, het hulpje. Direct met Eef mee, konden wij even met Astrid praten over onze wensen m.b.t. de therapie. Zij gaan weer werken aan zijn concentratie, korte termijngeheugen, langere en mooiere zinnen maken en last but not least zodra hij clownnesk of brutaal gedrag vertoont, zal er worden ingegrepen.
Mitch nam de draad van vorig jaar weer gewoon op. Dit keer met dolfijn GeeGee maar dat was voor hem geen enkel probleem. De eerste watersessie was hij nog wel even voorzichtig en hield Astrid wel even vast. Maar dat ging ook weer snel over. De tijd was weer snel voorbij en ze hebben al weer een afspraak voor morgen.
Morgen krijgen we bezoek van Frank van Mosselveld eerste elftalspeler van RKC die komt meekijken naar de watersessie van Mitch en die
krijgt een rondleiding op het CDTC van Fleur, de officemanager. Dit op speciaal verzoek van RKC n.a.v. de collecte voor Stichting Tess. Rick wil hem wel even uitvragen over het voetbal of hij nog wat trucjes kan leren.
Kortom de eerste
dagen zijn geweldig geweest, heerlijk eten op het strand, een kamer met terras waar we heerlijk kunnen genieten van het uitzicht. Zon, zee, zwembad, genieten van elkaar en natuurlijk de dolfijnen! (want daarvoor zijn we toch weer hier.) Dit houden we nog wel een tijd vol. Stichting Dolfijne therapie nogmaals onze hartelijke dank voor het realiseren van deze geweldige therapietijd.
Verhaal wordt vervolgd......


3 opmerkingen:

Monique zei

Geweldig dat jullie weer op dat mooie Curacao mogen zijn. Dat is een echt voorrecht!
Heerlijk om te lezen dat Mitch geniet en natuurlijk Rick ook. Blijf genieten, dan doen wij dat ook van jullie verhalen.

Vandaag weer veel plezier en geniet van het mooie weer, Hier in Heiloo is het goed weer, dus hebben wij ook niets te klagen !
Hartelijke groetjes van de Croontjes.

Jose zei

Hallo allemaal, gelukkig is het hier ook mooi weer, dus kunnen we iets meer invoelen hoe het jullie vergaat. Fijn dat de eerste therapiesessie al zo goed verliep. Mitch kennende zal hij zich ook weer snel aan zijn dolfijnenvriend hechten. Groetjes uit een zonnig Rijen,

Jose

Anoniem zei

Hallo Allemaal

Wat een heerlijk verhaal.
Op en top genieten dus.
Via Dion toch jullie site gevonden, ik had op stichting dolfijne therapie gezien dat jullie nu aan de beurt zijn, gaaf hoor.
Voor ons nog 3 weken wachten, helaas net als jullie weg zijn.
Heel veel prezier en geluk, deze weken.
Groetjes Martin Joke Mike en Marc van Abswoude (vorig jaar hadden we dezelfde weken therapie als jullie)