dinsdag 30 juni 2009

De week weer goed begonnen


De eerste twee dagen van de nieuwe week zitten er al weer op. Gisteren heeft Rick de start gehad van de junior trainerscursus. Hij gaat zelf zijn verhaal op papier zetten, maar ik kan al verklappen dat wij erg van hem genoten hebben. Wij waren ontzettend trots op onze junior trainer die met vlag en wimpel geslaagd is.
Mitch heeft de week weer goed
opgepakt en is weer heel geconcentreerd aan het werk gegaan. Het is frappant dat hij anderhalf uur goed aan het werk is zonder zijn concentratie te verliezen. Als er enig moment is dat hij wat afdwaalt dan is één beweging of geluid goed om hem weer bij de les te krijgen. We hopen natuurlijk dat deze concentratie thuis en op school voortgezet wordt. Gisteren hebben we hem niet zien zwemmen, want John en ik hadden een waterbeleveniscursus gegeven door Liza een fysiotherapeute. Even een uur tijd voor elkaar in het water. De één lag op het water te drijven met zijn oren helemaal onder, de ander moest ondersteunen en heel langzaam bewegen. Degene die in het water lag, lag heerlijk rustig en hoorde alleen het ruizen van de golven en de wind. Een aparte gewaarwording. Daarna werden de rollen omgedraaid.
Omdat we al om 8 uur bij de Dolphin Academy moesten zijn, waren we 's middags afgewerkt en hebben we rustig in en om het
zwembad gelegen. Daarna nog even boodschappen doen bij de supermarkt en 's avonds lekker op ons terras wat gegeten. Een potje pesten en jokeren en weer op tijd naar bed.

Vanochtend weer vroeg uit de veren voor de tweede cursus
dag voor Rick. Bij het ontbijt liet Mitch even horen wat hij de afgelopen week geleerd heeft. Zijn lintje van zijn zwembroek was nog los en hij vroeg aan mij: mama wil jij de knoop doen? En ja met het lidwoord erbij. Dat is waar ze de afgelopen week hard aan gewerkt hebben. Nou dan kan de ochtend niet meer kapot als je zo'n zin hoort. Hij zei ook mooie zin hè, Astrid geleerd.
Rick gezien tijdens de dolphinswim, nog even de generale re
petitie van de show gezien en om half 11 de echte show, met veel publiek op de tribune. En weer hartstikke trots op onze zoon. Groot applaus van het publiek toen hij te horen kreeg dat hij geslaagd was. Daarna nog zijn diploma en de dvd opgehaald en dit avontuur was weer ten einde.

Mitch heeft vandaag gewerkt met het juist gebruik van voorzet
sels. En hij heeft zelf het boekje gelezen en zonder te vragen zelf zijn pak aangetrokken zodat hij snel klaar was voor het zwemmen met Geegee. Hij wou vandaag ook zelfstandig naar de therapie, maar omdat ik niemand kon waarschuwen vandaag nog mee gelopen. Afgesproken dat hij morgen alleen mag gaan, voor de kenners vanaf de brug. Hij moet tegen de caissière zeggen dat hij komt zwemmen met Geegee. Astrid zorgt dat ze ruim op tijd bij het afhaalpunt op hem wacht. Wij blijven vanaf de brug kijken of hij zelf naar Astrid loopt. Ik ben benieuwd maar aan de andere kant weet ik bijna zeker dat het hem gaat lukken.
Vanmiddag eerst bijgekomen van de hectische ochtend en daarna weer lekker gezwommen ( en nee het wordt echt niet saai om iedere dag te zwemmen). Vanavond lekker gegeten bij Hemingway en nu naar bed, zodat ze morgen weer fit zijn voor een nieuwe therapiedag met dit keer Rick als hulptrainer en hulptherapeut. Ook dit verhaal krijgt morgen zijn vervolg.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat heerlijk om steeds jullie verhalen te kunnen lezen. En wat ontzettend fijn dat het zo goed gaat met Mitch. Ik heb al weer zin om samen aan de slag te gaan, met de nieuwe dingen die hij nu leert!! Gefeliciteerd Rick met de dolfijnentrainersdiploma!! (leuk woord voor galgje). Veel plezier nog.
Groetjes van Jose uit Rijen