zondag 28 juni 2009

Een heerlijk weekend

Na een week therapie was het gisteren eindelijk zaterdag. De familiezwemdag. We mochten ons om 11 uur melden bij het kantoortje. Marco gaf ons nog de nodige instructies. Daarna flippers passen en een drijfbelt om. Samen met Gernanda naar het dok van Geegee. Ik mocht als eerste in het water. Een stukje zwemmen en Geegee kwam naast me meezwemmen. Wat voelt zo'n dolfijn toch heerlijk zacht en glad aan. Ik blijf het net een gekookt eitje vinden. Na wat rondjes zwemmen, kreeg ik een handshake en mocht ik haar een kus geven. Daarna mocht Rick in het water. Zijn belevenissen zet hij zelf op papier. Als laatste kwam John erbij. Met z'n drieën Geegee over een stok laten springen. Het was weer een prachtig moment. Vorig jaar met Papito gezwommen, de zoon van Geegee. Die was veel wilder. Geegee is veel rustiger en was het zwemmen veel relaxter.

's-Middags met de hotelbus naar Willemstad. Direct naar de overkant (Otrabanda) en daar op zoek naar Kura Hulanda. Een hotel en een
museum gebouwd in de stijl van de oude huisjes van Curaçao. In het museum veel gezien over de slavernij. Een slavenhuisje en een gevangenis. Veel messen en veel kettingen waarmee de slaven aan elkaar waren gekentend. Ook een pak gezien van een beul waar nog bloedsporen op zaten. Tekeningen en verhalen van de Klu Klux clan. Het maakte erg veel indruk bij de jongens. Rick wou er op een gegeven moment zelf vandoor!!
Daarna nog rondgekeken mooie gebouwen met luxe winkels gezien. Maar die waren niet voor onze portemonnee.

Om 5 uur moesten we ons weer melden bij het pleintje waar de bus ons weer kwam ophalen. Maar de pontjesbrug was open omdat er een cruiseboot ging vertrekken. Dan moet je gebruik maken van de Ferry. Maar die lag ook stil vanwege de cruiseboot. Uiteindelijk ging de eerste ferrie weer, maar die was net voor onze neus vol. Wachten op de tweede, maar de klok liep maar door. We dachten echt dat we het niet zouden halen. Twee minuten voor 5 waren we weer aan de overkant. Dat werd dus rennen. Maar Mitch is niet zo'n rennerd. Die riep al gelijk: ik kan niet meer, maar moest wel mee doorrennen. We hadden geluk en waren net op tijd terug voor de bus. Al met al een geslaagde middag in Willemstad. Van de week nog maar een keer terug om te shoppen, maar of de mannen daar blij mee zijn!!!
Vandaag (zondag) lekker rustig aan gedaan. Gebeld met oma en met tante Joos en veel gezwommen en met de bal gespeeld. Zo'n dag dat niets moet en alles mag. Morgen gaan we weer aan de tweede therapieweek beginnen en gaat Rick aan zijn junior dolfijntrainerscursus beginnen. John en ik krijgen morgen een waterbeleveniscursus, een relaxtherapie in het water. Ben erg benieuwd wat er gaat gebeuren. Maar dat lezen jullie morgen weer.

1 opmerking:

Familie Croon zei

De family-swim blijft een geweldige belevenis. Mooie verhalen, prachtige foto's en een leuk filmpje. Het is even wat werk, maar dan heb je straks ook een mooi dagboekje. En thuis is het ook heel leuk om de verhalen van dag tot dag weer terug te lezen. Veel succes en blijven genieten natuurlijk. Hartelijke groeten van DeCroontjes uit Heiloo.